Voorbij gevlogen, maar in ons geheugen gegrift!

Na ruim een jaar voorbereiding en een goed verlopen bouwdag gisteren, is het vandaag dan eindelijk zaterdag 5 november 2016. De dag waar niet alleen wij naar toe hebben geleefd, maar ook heel veel ondernemers, vrijwilligers, belangstellenden, Facebook-bekenden en mensen die ons via het WeesperNieuws hebben gevolgd.

samen-bij-de-pilaar-desktop-resolutie

Wij bedanken iedereen die op enig moment op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan You better PINK! Dat zijn er ontelbaar veel!

De dag is voorbij gevlogen, maar gelukkig hebben we, met dank aan Femke Berkhout en Stefan Heijdendael, de prachtige foto’s nog. En we hebben de Facebook-filmpjes nog die we hebben gemaakt voor de mensen die er via een live-stream toch een beetje bij wilden zijn. Daarnaast was er een cameraploeg die een mooie reportage heeft gemaakt. Die beelden volgen later. Daar moeten we iets meer geduld voor hebben … maar dan hebben we nog iets om naar uit te kijken.

Voorbij gevlogen inderdaad, maar absoluut in ons geheugen gegrift!

05.45 uur
Vlak voor de wekker zou afgaan word ik wakker. Ik ben er kennelijk klaar voor. Computer aan, thee zetten en meteen maar douchen.

06.30 uur
De eerste app van mijn You better PINK wederhelft Tamara is een feit … Dat zal ik straks nog wel (of misschien juist niet) gaan missen. Al die irritante piepjes op mijn telefoon. Ik ben dus niet zo van al dat ge-app. Komt misschien doordat ik met mijn “dikke vingers” niet lekker kan typen op zo’n telefoon. Geef mij maar een toetsenbord. Daar kan ik tenminste iets mee.

07.00 uur
De laatste spullen in de auto laden.

07.30 uur
We komen binnen en ruiken de koffie die Agnes (de koster) al voor ons heeft gezet. We zijn nog maar met z’n drieën, we besluiten dat het een mooi moment is om Agnes een speciaal cadeautje te geven. Gemaakt door Eric Hage. Tranen bij Agnes en wij snotteren mee … Nu kan het nog, zeggen we tegen elkaar, want we zijn nog niet in de make-up. We lachen door onze tranen heen.

pink-weesp-www-stefanheijdendael-com-1162-desktop-resolutie

08.00 uur
De 8 dames die de tafels gaan indekken druppelen binnen en zijn onder de indruk van de gisteren ingedekte voorbeeldtafel. Kopje thee en maar gelijk aan de slag, want het is koud in de kerk en opwarmen gaat het best als je bezig bent. Alles wordt neergelegd en neergezet met een precisie waar ze in het leger jaloers op zouden zijn. Strakker dan strak … Wij houden ervan!

08.45 uur
Ik stap in de auto en rijd een paar honderd meter om van een warm welkom te genieten bij de Weesper HAIRGallery. Samantha is de aangewezen persoon om mij vandaag te laten stralen als nooit tevoren.

pink-weesp-www-stefanheijdendael-com-1255-desktop-resolutie

09.00 uur
Anouk, Mascha en Priscilla komen binnen. Zij gaan aan de slag met de registratiebalie, de garderobe, de champagnetoren en de balie voor juwelier Luijers Diamond Surprise.

Samantha föhnt en toupeert dat het een lieve lust is. Ik hoef alleen nog maar een kort jurkje en hoge hakken aan te trekken en door de magische deur van de mini-playbackshow te stappen om een Tina Turner imitatie weg te geven. Of wordt het toch een Trixje?

10.00 uur
De meiden van Toeters & Bellen, Susan, Britt en Nascha, zijn er klaar voor om de bar op te poetsen, in te richten en aan te kleden. In de keuken staan Ella en Charlotte de stoere broodplanken en schalen af te wassen.

meiden-bij-de-bar-desktop-resolutie

11.00 uur
Judith en Annelies die vandaag verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen in het Lichthuis zijn er. Dames die jarenlang bij John de Mol hebben gewerkt en hun vak verstaan. Zij maken het Lichthuis klaar voor ontvangst, maken een buffet met fruit van Groothandel Jun, heel veel lekkers van Spar Veldt, en nog veel meer. In de kerk worden dienbladen met koffiekopjes gestapeld. Het kan maar klaar staan.

judith-en-annelies-desktop-resolutie

Ook zo rond 11 uur worden de bloemenvaasjes voor op de tafels geleverd door De Bloemenmand.

bloemenmand-135-desktop-resolutie

11.30 uur
Schalen vol met broodjes worden bezorgd door Coen van Plaza de Haven. En die gingen er goed in bij de hongerige crew. Ondertussen gaan 3 jonge meiden nog even een paar laatste boodschappen doen. Veel te zware boodschappen eigenlijk, achteraf bezien, dus ze komen koud en met de striemen in hun handen terug in de kerk.

12.00 uur
Stagemanager Marjan en stagehands Pascal, Jeroen en Michel zijn aanwezig. Zij zorgen ervoor dat alles en iedereen precies op het juiste moment het podium staat.

Verderop, bij Restaurant Aaltje, komt kok Rogier een handje meehelpen om de 200 hoofdgerechten voor te bereiden. Saskia en Caroline gaan met de You better PINK Panda langs allerlei winkels om de laatste gesponsorde spullen voor het diner op te halen. De auto zit tot de nok toe vol en Caroline is niet meer te zien, ingebouwd onder dozen met nootjes, bonbons en koekjes. Zo jammer dat daar geen foto van is.

12.30 uur
De eerste 6 dames die in de bediening komen werken zijn er, passen hun kleding en maken zich klaar om naar de Weesper HAIRGallery te gaan, die speciaal voor ons de hele middag de zaak heeft gesloten. In de kerk is het tijd voor de repetitie van Dansstudio Van Harten. De sfeer zit er meteen goed in. Cateringmanager Gijs Numan van Restaurant Aaltje komt binnen, is meteen in zijn element en kan niet wachten om zijn rol als gastheer te vervullen.

whg-2-desktop-resolutie

12.45 uur
Een ware volksverhuizing komt op gang, want om 13.30 uur start de repetitie van de modeshow. Op straat wemelt het van de modellen van Juwelier Luijer, Jess Optiek, Cha Cha, Karin Wesselman mode, Ongers en Fallati, die gewapend met kledingrekken en knalroze accessoires op weg zijn naar de kerk. Roze teckels (ja echt waar!), roze paraplu’s, roze glimmende gala-handschoenen, roze stropdassen, etc. De dresscode is immers “a touch of PINK”.

13.15 uur
De 5 heren van de breakdance-formatie Come Correct oefenen hun act en kijken hoeveel ruimte ze hebben op het podium en de catwalk. Zij verzorgen samen met saxofonist Jan, van Mascha’s Men, de opmaat naar de modeshow.

come-correct-show-desktop-resolutie
13.30 uur
Onder leiding van Tamara en Anouk oefenen we een paar losse onderdelen van de modeshow en vervolgens de hele modeshow in 1 keer. En niet onbelangrijk … de volgende 8 “bediening” komen aan, zijn onder de indruk van de kerkelijke entourage en gaan in de visagie. Mannen en vrouwen. En ja, ook de mannen worden onder handen genomen. Alles voor een strak resultaat.

14.00 uur
De filmploeg (Thijs, Jorien en Marjolein) en de You better PINK fotografen (Femke en Stefan) zijn er en gaan meteen aan de slag. Wifi-code vragen aan de koster om straks de “live-stream te verzorgen via Facebook, camera’s positioneren, Stefan loopt mee naar de Weesper HAIRGallery en Femke maakt prachtige foto’s in de kerk.

156-desktop-resolutiepink-weesp-www-stefanheijdendael-com-1222-desktop-resolutie

De roze loper wordt uitgerold, de Pink Ribbon partytent wordt toch maar opgezet, de ballonnen van Ben van Roden Decoraties worden eraan gehangen en de plantenbakken van Intratuin Amsterdam worden neergezet. Het plastic laten we er nog op tot het moment dat de deuren bijna open gaan. Zonde als er nu al vlekken op komen.

14.30 uur
Karin Vermeulen, de visagist voor de artiesten, Tom Egbers en Dionne Stax,  installeert zich op haar gemak in het Lichthuis. De plek waar onze crew- en artiesten ontvangen worden, eten, omkleden, etc. Je hoeft alleen maar even de straat over te steken, ideaal! In de kerk start nu de soundcheck van Mascha’s Men. Zij spelen tijdens de ontvangst van de gasten.

karin-en-dionne-desktop-resolutie

14.45 uur
De laatste ploeg meldt zich, in het gezelschap van fotograaf Stefan, bij de visagie.

bij-whg

In de kerk schuiven de laatste You better PINK puzzelstukjes in elkaar en is de verwarming aangezet. Buiten is het nat en winderig, binnen  wordt het langzaam behaaglijk.

15.00 uur
In de keuken worden schaaltjes gevuld met heerlijke nootjes en allerlei lekkers voor op brood, beschikbaar gesteld door Pronk Juweel. Tegelijkertijd worden aan de overkant van de straat 28 heerlijke oerbroden opgehaald bij Le Perron. Zanger Dutch Diamond (Rick van der Kroon) en zijn pianist Delano Vossen zijn aanwezig en laden hun spullen uit de auto. Zij mogen over een half uurtje soundchecken.

smeersels-desktop-resolutie

15.15 uur
10 mensen lopen gewapend met steekkarren en spierballen naar Slagerij Van Donk. Ook weer zo’n fijne You better PINK dependance. Hier wordt namelijk niet alleen, in samenwerking met Carel Albers van Restaurant Bij Mette in Linschoten, het voorgerecht voorbereid, maar hier staat ook de champagne in de koeling en wordt de lasagne en cannelloni voor de crew (sponsor New York Pizza) opgewarmd.

sjouwen-desktop-resolutie

15.30 uur
Voor wie op dit moment niet ingedeeld staat op “een klusje” is het nu tijd om te eten en dit is ook het moment dat NOS-collega Tom Egbers vanuit de gesponsorde taxi, bepakt en bezakt met kleding en draaiboeken de kerk binnenstapt. We koppelen hem meteen aan stagemanager Marjan en ze lopen samen het uitgebreide draaiboek nog 1 keer door. Ondertussen lopen de beveiligers van CTSN een rondje met de koster om alle nooduitgangen  etc. te checken en worden de laatste dingen aan de kant gezet.

En Emma rent snel door de Middenstraat naar Pizzeria Selene om daar 3 speciale maaltijden op te halen voor onze vegetarische crew. De pasta en pizza’s van gisteren voor de opbouwploeg waren heerlijk, dus dit zal ook vast en zeker goed smaken.

15.45 uur
Alle “lopende entertainers” melden zich in het Lichthuis. Tafelgoochelaar Henk Romeijn die in de loop van de avond iedereen vertwijfeld achterlaat aan tafel, Madame Silhouette die prachtige silhouetten knipt van onze gasten en Jan Ibelings die op een kleine ezel in no time een treffende karikatuur maakt.

henk-romeijn-desktop-resolutieconny-en-jan-desktop-resolutie

15.50 uur
De broden (Le Perron) worden op de stoere broodplanken gelegd en op tafel gezet. Samen met Rick en Delano oefen ik You’ve got a friend. Een van de liefste en gezelligste vrouwen van Weesp pinkt een traantje weg terwijl ze staat te kijken.

brood-op-planken-desktop-resolutie

Ondertussen in diverse kapperszaken
Alle dames en heren die aan de modeshow meewerken worden, per winkel verschillend, bijgestaan door complete teams van kappers en visagisten. In den Blonden Krullebol en Topskincare voor Cha Cha, HD Haarmode en Kitty van Os voor Karin Wesselman en Zenzi Kappers en Gwen Lampers voor Fallati.

De heren van Ongers zagen er ook prachtig uit en dat hebben ze gewoon helemaal zelf gefikst!

15.55 uur
De welkomsthapjes van La Ruelle worden bezorgd en nog even in de koelkast gezet en tegelijkertijd wordt op alle tafels water en rode wijn geplaatst. Alle dranken, met uitzondering van de champagne bij ontvangst, zijn gesponsord door Café Toeters & Bellen! En, met de wijsheid van nu (maandagmiddag 7 november)  kan ik stellen dat er niet zuinig gedronken is. Dat is natuurlijk het voordeel van een feest op koprol-afstand van je huis. Althans voor de meesten.

16.00 uur
Gijs spreekt met de bediening het programma door, de nummering van de tafels, hoe er logistiek gezien het best gelopen kan worden en wenst iedereen heel veel succes.

gijs-spreekt-desktop-resolutieaandachtig-luisteren-naar-gijs-desktop-resolutieluisteren-naar-gijs-desktop-resolutie

16.05 uur
Daniëlle Luijer en haar meiden zijn aanwezig om de diamanten te testen die aan de champagneglazen hangen. Zij richten hun Diamond Surprise balie in en zullen later op de avond de steentjes testen en iemand blij maken met een diamant die in een sieraad gezet mag worden.

pink-weesp-www-stefanheijdendael-com-1341-desktop-resolutie

16.10 uur
Alle kaarsen worden aangestoken.

caroline-kaarsjes-desktop-resolutie

Patricia en haar meiden stiften alle lippen nog even mooi roze bij.

bijwerken-make-up-in-de-kerk-desktop-resolutiebijwerken-in-de-kerk-2-desktop-resolutie

16.15 uur
Onze lieve Angelique die de hele avond het toilet schoonhoudt voor onze gasten installeert zich in haar eigen hoekje. Uiteraard in roze schort. En ze heeft een verrassing voor de mensen in petto.

angelique-desktop-resolutie

16.20 uur
Buiten wordt door Ricardo van Lunteren de laatste hand gelegd aan het uitlichten van de kerk en het stadhuis. Binnen worden de portofoons uitgedeeld en afgestemd.

16.25 uur
Van comfortabele teenslippers naar knellende maar wel prachtige roze hoge hakken. Onder het motto: alles voor het goede doel en een iets leuker plaatje.

16.30 uur
Groepsfoto voor de kerk. Wat een plaatje! Iedereen in prachtige kleding, gesponsord door Karin Wesselman mode en Ongers Herenmode (witte blouses), Stropdas24 (roze strikjes), Shirts Enzo (zwarte sloven), en niet te vergeten de Weesper HAIRGallery, verantwoordelijk voor de mooie koppies. Wat een grote club mensen! Hoe bijzonder dat iedereen hier vrijwillig en onbetaald aan meewerkt. Vastgelegd door de You better PINK fotografen Femke Berkhout en Stefan Heijdendael.

groepsfoto-desktop-resolutie

16.35 uur
Iedereen neemt zijn/haar eerste positie in.

bediening-2-desktop-resolutie

16.38 uur
Aan de werkbanken zijn de mensen van BLOOM kitchen bar al druk bezig met het opmaken van de amusebordjes. En ondertussen nemen alle medewerkers hun van tevoren afgesproken plek in. De eerste kurk gaat van de champagnefles en de eerste glazen worden gevuld en op de champagnetoren (een co-productie van CJMS en Koos, de vader van Tamara) gezet. Mooi gezicht, want er zit roze ledverlichting in.

16.40 uur
Buiten staan Jorien en Marjolein al klaar met hun camera om de gasten op de loper even iets te vragen. Het is net echt, toch? Mascha’s Men speelt het eerste nummer …

maschasmen-bij-entree-desktop-resolutie

16.42 uur
Tamara checkt of iedereen er staat en geeft een cue aan de beveiling. De deur mag open. WE GAAN BEGINNEN! En we lopen meteen 3 minuten voor op schema.

welkom-door-christine-desktop-resolutie
16.42 – 17.20 uur
De gasten druppelen gelukkig snel binnen, krijgen champagne en een zalm-amuse, staan even te kijken bij 2 bijzondere portretten, en settelen zich, begeleid door hun eigen gastheer/gastvrouw aan hun tafels. Dit gaat eigenlijk beter en sneller dan we van tevoren hadden bedacht. Iedereen is prachtig op tijd en dat is maar goed ook, want de gong luidt! Hoogste tijd om aan tafel te gaan … vooral omdat er een mooie verrassing op komst is.

ouders-tamara-komen-binnen-desktop-resolutiechampagnetoren-desktop-resolutie

17.25 uur
De laatste klanken van Mascha’s Men en natuurlijk is er applaus. Tom heet iedereen welkom en vraagt de laatste mensen die nog staan te praten met bekenden ook te gaan zitten. Hij wijst naar de portretten en de schermen met onze foto’s, vertelt er iets over en pakt zijn “Oprah Winfrey moment”. Dames en heren, namens CP PHOTO ART, mag ik u allen een voucher voor zo’n bijzondere fotoshoot ter waarde van 325 euro aanbieden. Applaus gaat op! En leuk om te weten, de eerste gasten hebben zich al aangemeld via de website.

17.28 uur
RoJo Sound is niet alleen de sponsor van al het licht en geluid in de kerk, maar DJ Rob draait ook de hele avond tussen alle acts door, achtergrondmuziek.Tijd voor de amuse! Jeroen Bruinsma, de chef BLOOM kitchen bar zelf, vertelt bij Tom op het podium wat hij voor de gasten gemaakt heeft … een smiley!

17.40 uur
Are you ready to rumble ….. ?!?! Vier dansers van Dansschool Van Harten nemen bezit van het podium om te dansen op een medley van Let’s get ready to rumble, Wanna be startin’ something en I got a feeling. Halverwege komen er nog eens 18 dansers bij, om te eindigen met de letters You better PINK.

you-better-pink-van-harten-desktop-resolutie

Achter de schermen worden de eerste bossen bloemen, gesponsord door Marjoleins Bloemenboetiek, aan de artiesten mee gegeven door onze eigen champagne/bloemenmeisjes Meau en Sophie.

maschasmen-bij-entree-desktop-resolutiemarjoleins-bloemenboetiek-desktop-resolutie

17.45 uur
Tom bedankt de dansstudio en een aantal grote sponsoren voor de tijd en energie die ze in You better PINK hebben gestoken. Hij verontschuldigt zich voor de kwaliteit van het geluid. Het blijft lastig in een kerk en probeert voor de mensen achter in de zaal nog duidelijker te ar-ti-cu-le-ren en lang-za-mer te spreken.

18.05 uur
Tijd voor cabaret! Een van de sketches van Niet Schieten! over spraakverwarring is in een You better PINK jasje gestoken. Ontzettend leuk dat de heren vanavond in de originele opstelling optreden, beetje jammer dat Maarten zei dat hij mij al meer dan 100 jaar kent. Toen moest ik even ingrijpen … Dat zijn er echt “pas” 33 ofzo …

pink-weesp-www-stefanheijdendael-com-0305-desktop-resolutie

18.35 uur
Van stagemanager Marjan moet ik echt nu mijn make-up laten bijwerken omdat ik zo het podium op moet. Ik meld me keurig bij visagiste Karin in het Lichthuis. Ik veeg het zweet van mijn voorhoofd en zij stift mijn lippen. Qua make-up ben ik er klaar voor.

Tamara
Heeft natuurlijk de wind eronder, de touwtjes in handen, is creatief, vervult haar rol als gastvrouw, houdt overzicht, grijpt in en is een organisatietalent pur sang. Zomaar een paar “actiefoto’s” van deze topper!

18.40 uur
Pianist Delano Vossen en zanger Dutch Diamond (Rick van der Kroon) staan klaar om hun optreden te verzorgen. Delano neemt zijn plek in op het podium en Dutch Diamond komt vanaf de hoofdingang langs de tafels naar het podium toe. Hello Again, de donkere stem van Neil Diamond vult de kerk, en als je je ogen dicht doet, dan denk je dat we een plaatje draaien of een vermogen hebben uitgegeven om Neil Diamond in hoogsteigen persoon naar Weesp te halen. Maar het zijn gewoon”onze eigen” Dutch Diamond en Delano Vossen!

rick-in-de-zaal-desktop-resolutie

18.45 uur
Joyce is binnen! Lekker op tijd. Zij komt later op de avond in het programma maar wilde bij mijn optreden zijn. Als Karin, Joyce en ik de kerk in lopen start het tweede nummer van Dutch Diamond, Love on the rocks.

18.50 uur
Delano Vossen, de pianist die Dutch Diamond begeleidt, is aan de beurt om solo te performen. Hij speelt een prachtig stuk waarvan ik de naam niet weet. Misschien heeft het geen naam, dat zou ook kunnen. Maakt ook niet veel uit, het was prachtig. Ondertussen begin ik wel nerveus te worden, want “hierna  moet ik”.

18.55 – 19.00 uur
Vanuit het applaus voor Delano vraagt Rick of ik erbij wil komen op het podium. Ik noem Dutch Diamond nu weer Rick omdat het volgende nummer geen Neil Diamond nummer is. Maar genoeg daarover … het is tijd voor, voor mij, het lastigste moment op de avond. You’ve got a friend zingen. Een liedje met een speciale betekenis op een speciale dag.

Het is het liedje dat Rick en ik in april 2007 hebben opgenomen op een zolderkamer in Hoorn om onze laatste eer te bewijzen aan mijn vriendin Katja. Dit werd gedraaid tijdens haar uitvaart. We lieten het aan haar horen terwijl ze in bed lag en ze vond het echt geweldig. Het zou gedraaid moeten worden als iedereen langs de kist zou lopen. Ik weet nog dat er zo ontzettend veel mensen aanwezig waren dat ik het nummer minstens vier keer heb gehoord. Vandaag, zaterdag 5 november 2016, is het exact 9 jaar geleden dat ze overleed aan de gevolgen van borstkanker.

delano-desktop-resolutie

Delano zet de muziek in, en ik ben gespannen, maar ik voel dat ik het kan. Het moet ook gewoon! Op de schermen staat de foto van Katja. Dat weet ik, dat hebben Tamara en ik namelijk zelf zo in het draaiboek gezet. Maar gelukkig zie ik de schermen niet.

Rick begint met zingen en pakt me vast … dit gaan we samen flikken …

duet-desktop-resolutie

Als ik halverwege het eerste couplet begin te zingen, klinkt er applaus uit de zaal. Ik glimlach, word erdoor geraakt maar blijf stug door zingen. De laatste noot is eruit en ik voel dat ik ga huilen. Snel zeg ik tegen Rick … ik moet er nu af … en laat mijn tranen vervolgens even de vrije loop en stort me in de armen van Tamara en Saskia.

Het filmpje van het optreden is te zien op Facebook.

19.00 uur
Van Dutch Diamond naar Diamond Surprise. Tom maakt het nummer van de winnaar bekend . Een hoop geroezemoes in de zaal, maar de winnaar is niet te vinden. Na enig speurwerk blijkt ze precies op dit moment in de rij te staan voor het toilet. Hoe krijgen we het voor elkaar?! Maar Tamara en Daniëlle hebben haar gelukkig gevonden.

uitreiking-diamond-surprise-desktop-resolutie

Ook om 19.00 uur, het gaat nog steeds goed met het draaiboek, is het tijd voor het voorgerecht! Een mooie coproductie van oud-Weesper Carel Albers van Bij Mette Linschoten en Slagerij Van Donk. Een proeverij van vitello tonnato, gazpacho en een steak tartare met pijnboompitjes en basilicum. Niet alleen een lust voor het oog, maar ook nog eens erg lekker. Carel zijn taak in de keuken zit erop, dus hij kan weer aanschuiven aan tafel 4.

19.10 uur
Glasgerinkel! En veel ook! O nee! De mensen schrikken. Gelukkig blijkt het niet alleen loos alarm te zijn, maar ook nog eens de start van een spetterend optreden van de heren van Come Correct. Met hun breakdance acts deden ze een aantal jaren geleden mee aan Holland’s Got Talent.

Achter in de zaal (bij de ingang van de kerk) is het inmiddels een drukte van belang. Er staan ruim 35 modellen te trappelen van ongeduld om te beginnen aan de modeshow.

19.15 uur
Het optreden van Come Correct zit erop. De heren liggen quasi uitgeput op het podium. De eerste tonen van het nummer PINK Panther klinken uit de speakers. Saxofonist Jan komt op en speelt het nummer mee. Ondertussen flaneren de modellen langs de tafels op weg naar het podium en wordt het podium razendsnel vol gezet met allerlei attributen.

19.16 uur
Gastheer Gijs in zijn nopjes.

gijs-in-zijn-rol-desktop-resolutie

19.18 uur
Op de laatste klanken van PINK Panther staan alle modellen van die 6 winkels op het podium in “de levende etalage”.

levende-etalage-desktop-resolutie

19.18 – 19.43 uur
De modeshow! Wat zo leuk is aan deze modeshow is, dat er allemaal mensen meelopen die wel 1 of meerdere bekenden in de zaal heeft zitten. Allemaal Weesper dames en heren (of zal ik jongens zeggen) die op maandagavond 24 oktober in de kerk, en daarna nog minstens 1 keer in hun eigen winkel of elders, met z’n allen hebben geoefend om 1 wervelende show neer te zetten. Met de “levende etalage” als start en met Think van Aretha Franklin als “showstopper”. Ook hier droop de saamhorigheid en gevoel om er met z’n allen iets moois van te maken er vanaf.

19.43 uur
Inmiddels is veilingmeester Dionne met haar geleende “kleedje” zoals Tom het later op de avond zo mooi noemt in een gesponsorde taxi gearriveerd. Ze heeft een vraag over de veiling, dus ik ga haar even begroeten in het Lichthuis waar ze door visagist Karin wordt opgemaakt. Ze had me al wel verteld dat haar stylist een mooie jurk op de kop had weten te tikken voor deze gelegenheid, maar ze houdt hem nog even geheim. Alle vertrouwen dat ze straks staat te stralen!

19.48 uur
Na Think van Aretha Franklin, de basis voor de naam van You better PINK (in 2011 en 2013 een dansfeest), is het tijd voor het hoofdgerecht. Aan de werkbanken worden 10 borden per keer opgemaakt. De bediening staat al opgelijnd langs de werkbanken, klaar om op het teken van Gijs te gaan lopen. Ook dit gerecht, Aaltjes zachtgegaard draadjesvlees, ziet er prachtig uit, ruikt heerlijk en smaakt, zoals we van Aaltje gewend zijn, fantastisch.

hoofdgerecht-wordt-binnengebracht-desktop-resolutiepink-weesp-www-stefanheijdendael-com-0734-desktop-resolutie

19.48 – 20.00 uur
Het is weer tijd voor de DJ die vandaag alleen maar achtergrondmuziek weggeeft. We weten dat hij er ook een feest van kan maken, maar dat is in de setting van vandaag niet aan de orde … Dat komt een andere keer wel weer.

Over Tom
Uit diverse hoeken heb ik gehoord dat het zo leuk was dat Tom door de zaal liep en her en der aan tafel een praatje kwam maken en ook niet te beroerd was om te poseren voor de zoveelste foto. Wat een leuke vent! Ik kan het alleen maar beamen …

20.00 – 20.19 uur
We liggen nog steeds op schema, qua draaiboek, dus is het, uiteraard na aankondiging door de inmiddels vertrouwde gastheer Tom, tijd voor de beste Frank Sinatra imitator van Nederland! Frank in Person.  Tom is duidelijk onder de indruk. Wat is die jongen goed! zegt ie enthousiast als we aan de zijlijn staan te kijken. Ik glim van trots en ben het van harte met hem eens.

Het wordt nog leuker, want achter de techniek staat al weer een groep danseressen klaar om zich bij Frank op het podium te vervoegen als een onvervalst revue-achtig showballet op de enige echte New York New York.

20.19 uur
Tom bedankt Frank in Person en spoort een aantal gastvrouwen aan om kaartjes op te halen aan alle tafels. Kaartjes?! Ja, kaartjes waar een prachtige ring mee te veroveren valt. De avond lijkt aan elkaar te hangen van diamanten. U heeft hem vast mogen bewonderen tijdens het optreden van tafelgoochelaar Henk Romeijn, er is een diamant waarvan u alleen maar het juiste aantal karaat hoeft te raden. Lukt u dat, dan kunt u vanavond naar huis met een prachtige ring, beschikbaar gesteld door Juwelier De Vries, ByR&C en Peter Bruining.

tom-en-heleen-desktop-resolutie

Ondertussen
worden er in de kerkkeuken 25 potten koffie en 25 potten thee gezet door Agnes, worden de koekjes, de brownies, de Weespermoppen en de bonbons op schalen gelegd door Caroline en Saskia. En worden de werkbanken schoongemaakt voor het uitstallen van het dessert en wordt daar waar mogelijk een heel klein beetje opgeruimd.

20.30 uur
In het Lichthuis is het een drukte van belang! Het gospelkoor is gearriveerd en staat onder leiding van dirigent Marlon in te zingen. Alles loopt hier nog steeds op rolletjes dankzij Judith, Annelies en Karin. Wat fijn om dit deel van het evenement volledig uit handen te kunnen geven.

20.40 uur
Uit mijn ooghoeken zie ik Jonathan van IJssalon Nelis en zijn crew binnenkomen. Voor de meeste Facebookers onder ons is het dessert geen echte verrassing meer, maar dat mag de pret niet drukken.

nelis-desktop-resolutie

20.43 uur
Tom staat op het podium en vraagt de mensen om stil te zijn. Dat lukt niet goed en dus steekt hij alsof hij op straat loopt twee vingers in zijn mond en fluit daar heel hard op. Dat valt op en heeft het gewenste resultaat. Het wordt stiller en stiller in de zaal. Nog een paar mensen worden door anderen tot stilte gemaand en dan kondigt Tom Joyce Brand aan, spreker namens Pink Ribbon, maar vooral namens zichzelf.

20.43 – 20.53 uur
Ik neem plaats op een van de pilaren vlak voor het podium en zie de prachtige Joyce daar staan in haar blauwe jurk. Wat een stoere mooie vrouw! Ze vertelt eerst over Pink Ribbon en wat er met het ingezamelde geld gebeurt. Daarna wordt het verhaal persoonlijker. Haar vader heeft borstkanker gehad. Een van de 100 mannen per jaar die de diagnose borstkanker krijgen was haar vader.

Haar vader geneest en niet lang daarna, vlak voor haar verjaardag, ontdekt ze een knobbeltje in haar borst. Het zal toch niet waar zijn? Helaas voor Joyce is het wel waar. Er wordt ook bij haar borstkanker geconstateerd en ze moet na een intensieve behandeling afscheid nemen van haar borsten.

De stilte in de zaal is minstens zo indrukwekkend als de kracht en de rust waarmee ze op het podium staat en haar verhaal vertelt. Joyce heeft, tijdens haar periode als Pink Ribbon ambassadeur, veel columns geschreven die me keer op keer hebben geraakt. Ze besluit haar optreden met het voorlezen van haar column “de naakte waarheid”.

De laatste woorden … “Onder de dekens rusten mijn handen nog één maal op mijn oude vertrouwde borsten….”. Een gepast applaus volgt.

Tom helpt Joyce van het hoge podium en is nog minstens 20 tot 30 seconden stil voordat hij verder gaat met presenteren. Laat het even tot zichzelf en vooral tot de gasten doordringen. Want HIER gaat het om vanavond. HIER doen we het met z’n allen voor. HIER  hebben we al die bedrijven en talloze vrijwilligers voor nodig.

tom-helpt-joyce-van-podium-desktop-resolutie

Al vanaf het moment dat Joyce het podium op klom stromen de tranen over mijn wangen. En ook nu ik dit schrijf rollen ze er weer. Diep, diep respect voor deze dame!

20.54 uur
Na de indrukwekkende stilte is er bij Tom enige sprake van verwarring want onze lieve toiletjuffrouw Angelique wil graag het woord. Nou ja, het woord, ze wil zingen. De microfoon heeft ze al in haar schort.

20.55 uur
Angelique zingt met Diamonds are forever van Shirley Bassey de sterren van de hemel en krijgt naderhand van menigeen goed advies. Daar zou je wat mee moeten doen, met die stem. Dat doet ze denk ik al zo’n minimaal 25 jaar, want zo lang ken ik haar al. De fooitjes die ze voor haar werk bij de toiletten en haar optreden heeft gekregen heeft ze aan ons gegeven.

angelique-zingt-desktop-resolutie

20.59 uur
Tom vraagt Heleen de Vries bij zich op het podium en vertelt dat de door Henk Romeijn tevoorschijn getoverde diamant 1037 karaat is. Hebben we een winnaar? Jazeker! Tromgeroffel hebben we niet, dus we vragen de mensen in de zaal om te roffelen met de handen op tafel. De winnaar zit aan tafel 5 en heet Yorick van den Pas en zit met 1050 karaat het dichtst bij het goede antwoord. Leuk om te weten: Yorick is zo’n beetje de buurjongen van Heleen en zat aan een op het laatst samengestelde tafel met de familie Luijer … ja van Juwelier Luijer … Toeval of niet?! Jonge dames van Weesp, Yorick is nog vrijgezel en heeft nu al een prachtring voor je klaarliggen. Ik zeg: Hebben die kip! Of beter gezegd, die haan!

winnaar-de-vries-ring-desktop-resolutie

21.02 uur
Een drukte van belang bij de werkbanken. 20 mensen bediening en nog minstens 5 mensen met aanstekers staan klaar. Tom haalt Jonathan op het podium die mag vertellen wat Nelis voor dessert heeft gemaakt. De lichten gaan uit, de “spots” worden aangestoken en de klanken van Mission Impossible komen uit de speakers. Wat een gaaf gezicht! Zodra het vuur uit is, worden de schalen met roze ijsgebakjes op tafel gezet.

ijs-uitlopen-desktop-resolutie

21.05 uur
Tom vraagt de mensen of ze al in het boekje hebben gekeken, en met hun tafelgenoten hebben besproken, waar ze op gaan bieden. Want NOS-collega Dionne Stax is er bijna klaar voor. De mannen staan op scherp. Je komt Dionne immers niet iedere dag tegen.

21.15 uur
Tijd voor het gospelkoor … Zoals Tom zei, als je in een kerk bent, dan hoort een gospelkoor er natuurlijk bij. En het nummer dat je dan zeker wilt horen is Oh Happy Day! Ondanks dat er “we want more” gescandeerd werd, deden ze maar 1 nummer. Niet uit onwil, maar omdat ons strakke draaiboek dat niet toeliet om spontaan nog een ander nummer te zingen.

gospelkoor-desktop-resolutie

21.20 – 21.35 uur
Daar is de DJ weer … Still going strong.

21.30 uur
Dionne staat klaar bij de techniek. Joyce vraagt of we even snel een foto mogen maken met Tom, Sandra, Dionne en Joyce. Voor de Pink Ribbon achterban. Natuurlijk!

Ook om 21.30 uur arriveert Robert Keemink (voor intimi DJ Coco) van Keemink Entertainment bij Aaltje om zijn spullen op te bouwen om straks een super gezellige afterparty te bouwen.

21.35 uur
Tom kondigt Dionne aan en de veiling begint … In de zaal staan 4 mensen die Dionne moeten helpen om de biedingen bij te houden. Daarnaast lopen Wilma en Caroline met een pinapparaat door de zaal om het hoogst geplaatste bod direct af te laten rekenen. En voor het overzicht en vooral het optellen staat Saskia met een lijst en een rekenmachine aan de zijlijn in de startblokken.

start-veiling-desktop-resolutie

Het eerste item:
De wijnproeverij voor 10 personen beschikbaar gesteld door Boonstra Wijnen, die ook al die heerlijke roze champagne heeft gesponsord. Startbod 100 euro. Een schijntje! Dionne zit meteen goed in haar rol en al snel loopt de prijs op. Eenmaal, andermaal, verkocht voor 580 euro aan Cees van Vliet!

Dat was een prima start … Dat belooft wat!

Omdat het geluid achterin de zaal de hele avond al niet optimaal was (understatement) vraag ik aan Dionne of ze midden in de zaal wil gaan staan in de hoop dat dat enige verbetering brengt. Dat maakt het voor haar iets lastiger om alles te volgen, maar dat lossen we doordat ik zelf een van de vier scheidsrechtersfluitjes ter hand neem. Die jarenlange ervaring op het basketbalveld komt me hier prima van pas.

Het tweede item:
De Amsterdam Cowboy damestas en portemonnee. Ik loop met de tas en de portemonnee in de hand en het fluitje in de mond langs alle tafels. Deze set wordt verkocht voor 250 euro. Misschien een item waar we stiekem, met zoveel dames in de zaal, meer van hadden verwacht, maar toch weer
250 euro. Gekocht door Janneke Keuning die bij de online veiling ook behoorlijk wat fijne items in de wacht sleepte.

Het derde item:
Vier uur lang DJ Gertie om van jouw feest een topfeest te maken. Gertie is in Weesp en omgeving geen onbekende omdat hij vaak het geluid van Rick van der Kroon alias Dutch Diamond verzorgt en hier in de buurt al op menig feest tot in de late, of liever gezegd, vroege uurtjes  heeft gedraaid. Ik denk dat Betsy Pol binnenkort een leuk feest tegemoet gaat. Het startbod van 200 euro verdubbeld. Mooie opbrengst.

Terwijl de veiling loopt kunnen alle medewerkers zich tegoed doen aan een, dubbel en dwars verdiend, broodje kroket of kaassoufflé. We hoeven ook daarvoor alleen maar even de Middenstraat door te steken en het bij Intersnacks op te halen.

Het vierde item:
Een overnachting voor 2 personen in het Mövenpick hotel. Voor wie het hogerop zoekt en wil genieten van een prachtig uitzicht over het IJ en Amsterdam. Dit item is zeer in trek en er wordt lekker tegen elkaar op geboden. De uiteindelijke winnaar betaalt 600 euro en dat is vier keer het startbod en ruim twee keer zoveel als de normale waarde. Dionne is on a role …

Het vijfde item:
De 2 memberkaarten voor het concert van De Ladies of Soul blijken ook zeer gewild. Met een startbod van 125 euro tikken we al snel de 300 euro aan en uiteindelijk belanden de kaarten aan de Nodema-tafel voor 350 euro maar liefst. En meteen pinnen alstublieft, dank u wel.

Het zesde item:
Privé-kok Frans Kelders komt voor 8 personen bij je thuis koken. Lijkt me dus echt geweldig! Je hoeft niets anders te doen dan lekker met je gasten te genieten zonder dat je zelf in de keuken staat. Dit blijkt, zoals verwacht, de knaller van de avond. Niet normaal hoe hard hier aan getrokken wordt. Als een hysterische verkeersregelaar sta ik te fluiten om Dionne te helpen. Ik vrees dat daar ook bewegend beeld van is. Het hoogste bod bedraagt maar liefst 1850 euro. Hoe gaaf is dat!?!

leontine-desktop-resolutie

Biertje?!
Iemand in de zaal steekt nietsvermoedend zijn hand in de lucht om een biertje te bestellen en heeft dankzij de messcherpe Dionne meteen 350 euro geboden op een item dat ie helemaal niet wilde. Gelukkig voor hem was het een gewild item en kwam er nog een bod overheen. Ik denk niet dat ie tijdens de veiling nog met zijn ogen heeft durven knipperen.

biertje-desktop-resolutie

Het zevende item:
Een herentas van Amsterdam Cowboy met een laptopsleeve. Ik pak de spullen van het podium en loop als een soort Leontine Ruiters (tegenwoordig Borsato) weer langs alle tafels en ondertussen verleidt Dionne de mannen in de zaal tot bieden. Weer gelukt! De set, met een startbod van 150 euro, is voor 400 euro van iemand aan tafel 12.

Het achtste item:
Op de donderdagavond van het Sluis en Bruggenfeest, je weet wel … Weespers onder elkaar, stelt Paul Bijvoet van Sinner hun lemsteraak ter beschikking voor de veiling. Een middag genieten op een prachtig zeilschip, inclusief schipper uiteraard. Met een startbod van 400 euro gaat het al snel hard-tegen-hard. Bij een stand van 900 euro strandt het schip in Nigtevecht.

Die jurk!
Terwijl ik in mijn functie als “verkeersregelaar” mijn ogen en oren goed de kost geef, hoor ik mensen zeggen. Ze moet die jurk veilen! Hij is inderdaad prachtig! Dionne straalt helemaal en draagt hem met verve. Het is een jurk van Claes Iversen, zoals Tom al zei. Het zou een geweldig item zijn en ik kan me zo voorstellen dat ie zelfs de privé-kok nog zou kunnen verslaan qua opbrengst. Maar we gaan gewoon verder met het volgende item.

Het negende item:
Een schilderij van De Kom van Weesp gemaakt door live-schilder Niels de Groot. Het schilderij paste nauwelijks in de bus van het WeesperNieuws waarmee we het ophaalden. Het is ongeveer 300 x 150 cm groot. Voor mij wel grappig, want precies op de plek waar het atelier van Niels zich bevindt heb ik een slordige 30 jaar geleden gewerkt voor de marine. Voor 700 euro gaat het schilderij naar tafel 9. Het startbod is bijna verdriedubbeld. Caroline staat al klaar met het pinapparaat … Hoppa!

Het tiende item:
Dit is het laatste item uit het boekje. 2 kaarten voor Ajax-ADO Den Haag op 20 januari. Plekken op de hoofdtribune. Een echt mannen-item? Daar lijkt het wel op … Ook hier gaat het startbod bijna 3 keer over de kop. Voor 420 euro gaan de kaarten naar tafel 1! Die krijgen het nog druk begin volgend jaar … Eerst naar Ajax en na een paar weken een paar deuren verderop naar de Ziggo Dome.

Het elfde item:
Dutch Diamond besloot “in the heat of the moment” een optreden aan te bieden voor de veiling. We beginnen voorzichtig met een startbod van 300 euro. Voor een prikkie op de eerste rang. Adri de Bruijn van Enter heeft de langste adem en sleept een optreden in de wacht voor een slordige 700 euro. Omdat You better PINK veel aan het WeesperNieuws, Radio Weesp en dus Enter Media te danken heeft, heb ik (maandagavond 7 november) aangeboden om er een optreden van mijzelf bij te doen.

Het twaalfde item:
Dit is echt het allerlaatste item dat vanavond nog geld in het You better PINK laatje kan brengen. We beginnen heel voorzichtig op 100 euro voor een muurschildering naar keuze. De pinpassen zijn al aardig leeg getrokken ondertussen … De kinderkamer, een praktijkruimte, een receptie van een bedrijf, je slaapkamer of je huiskamer, het maakt Lenie van Eersel van Kwast enzo niet uit. In de online veiling is er ook al een muurschildering gewonnen, maar vanavond gaat Hans Liefting er met de buit van door. Hij sluit de veilinghekken met een prachtig hoogste bod van 500 euro.

22.05 uur
De veiling zit erop, er wordt druk gerekend, de stiften voor de cheques liggen al klaar en de dansers van Dansschool Van Harten staan al klaar bij de techniek om het eindbedrag bekend te maken.

22.08. uur
Tom komt naar me toe en seint me in dat waarnemend burgemeester Bas Jan van Bochove straks even iets wil zeggen en of dat goed is. Natuurlijk! Hartstikke leuk dat hij dat wil doen …

22.11 uur
Het voorlopige eindbedrag is bekend! De cijfers worden op de cheques geschreven. Maar dan … dan onstaat er verwarring … want iemand wil nog 5000 euro extra doneren. De chaos is compleet en we besluiten om gewoon volgens planning het opgeschreven bedrag te laten zien.

22.26 uur
De DJ start ietsje later dan gepland, Can’t stop the feeling van Justin Timberlake in en de dansers betreden het podium. Vlak voor het refrein komen onze eigen “miljoenenjacht-meisjes-met-hun-roze-in-plaats-van-gouden-koffertjes” het podium op en precies op het afgesproken moment staan ze op de kop van de catwalk en draaien ze hun cijfers om en maken bekend dat we 44.650 euro hebben ingezameld.

samen-met-de-cheque-desktop-resolutie

22.27 uur
De DJ, geïnstrueerd door Tamara, geeft aan dat er nog eens 5000 euro bij komt. Een totaal van 49.650 euro dus.

22.30 uur
Tom roept Tamara en mij op het podium en geeft ons de gelegenheid om te reageren op de opbrengst.

Die opbrengst overtreft al onze verwachtingen. Wat een geweldig bedrag! Ik doe nog een spontane oproep om er een mooi rond bedrag van te maken,  bedank de gasten en alle vrijwilligers en benadruk nog een keer dat we blij zijn met de inzet van zovelen.

Speciale dank is er uiteraard voor mijn “wederhelft” zoals ik haar gekscherend ben gaan noemen, Tamara!

Tamara noemt mij een powervrouw met een hart van goud. Daar moet ik natuurlijk wel een beetje van blozen.

Uiteraard bedanken we Tom en Dionne die ook volledig belangeloos meewerken en Agnes, de koster, voor de gastvrijheid en het feit dat we haar kerk 2 dagen volledig hebben overgenomen.

22.32 uur
Tom bedankt iedereen en vraagt of iedereen zo snel mogelijk de kerk wil verlaten en naar de afterparty bij Aaltje wil gaan, zodat wij met alle vrijwilligers een recordpoging wat-je-in-twee-dagen-in een-kerk-neerzet-en-ophangt-moet-er-binnen-een-uur-weer-uit-zijn kunnen gaan doen.

22.35 uur
Het moment waar ik al vanaf 16.25 uur naar uitkijk. Uit die prachtige hoge hakken!!! Alleen, waar heb ik die comfortabele slippers gelaten?! Ik weet het niet meer, maar het maakt me niet uit. Die schoenen gaan hoe dan ook uit en dus schuifel ik op mijn blote voeten door de kerk.

22.45 uur
Terwijl er flink wordt opgeruimd en afgebouwd wordt staat de schoonmaakploeg van FD Weesp al klaar om aan te vallen. Zij zijn, als wij straks aan de borrel zitten bij Aaltje, nog wel een paar uur bezig om de kerk weer zondagochtend-proof te maken.

Een heldere ingeving, ik weet ineens weer waar mijn slippers zijn en dat voelt toch een stuk prettiger en vooral veiliger.

22.47 uur
De vrachtwagens van Boels staan zowel voor als achter de kerk al klaar om weer tot de nok toe gevuld te worden.

22.48 uur
Met een ferme schreeuw (ik weet het, ik zou op echt met gemak op de Albert Cuyp kunnen staan) en een spreekwoordelijke bezem schuiven we de laatste “plakkers” de kerk uit en beloven dat we snel naar Aaltje komen.

22.50 uur
Oproep door Rianne, Elvire, Judith en Annelies vanuit het Lichthuis … of iedereen zijn You better PINK kleding wil inleveren omdat ook het Lichthuis weer spik en span gemaakt moet worden.

22.55 uur
Ook de bus van het WeesperNieuws met chauffeur Han en de bus van Lotgering met chauffeur Michel staan voor de kerk klaar om ieder hun deel van onze uitgebreide inventaris mee te nemen. Wat een logistiek. Wat een mensen die meehelpen. Echt niet normaal.

23.30 uur
In het middenstuk van de kerk wordt al flink gedweild.

24.00 uur
Terwijl ik wat spullen in de You better PINK Panda smijt en een grote tros ballonnen aan mijn auto vastmaak, zie ik boven in een verlicht raam iemand bewegen. Het blijkt Carel Albers van Bij Mette Linschoten die aan het buurten is … Zijn werk zit erop, het voorgerecht is met de door Toeters & Bellen gesponsorde dranken al ruimschoots in het ruime sop verdwenen.

00.10 uur
Tamara springt bepakt en bezakt op de fiets en gaat op weg naar Aaltje om haar welverdiende wijntje te drinken en lekker na te kletsen. Ik loop in mijn eentje nog een paar rondjes door de kerk en vis her en der nog wat spullen op. Beetje “rustig” worden.

00.29 uur
Een dikke kus voor Agnes en dan stap ik in de You better PINK Panda.

00.30 uur
Omdat de oplegger van Boels de straat blokkeert rijd ik strak tegen het verkeer in, via het Waagplein, naar de Hoogstraat en scheur met klapperende ballonnen naar de afterparty. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Vandaag heb ik geluk! Ik kan voor de deur parkeren. En gezien mijn nog net niet in staat van ontbinding zijnde voeten is dat heel erg fijn.

00.31 uur
Op het moment dat ik naar binnen wil, komen Rick en Delano  naar buiten. Om vervolgens meteen weer mee naar binnen te gaan … om 1 drankje met mij te doen. Ik bestel een spaatje rood. Ja echt! Op zich zou ik best een borrel gelust hebben, maar ik denk dat ie direct naar mijn kleine, min of meer gekneusde wie-mooi-wil-zijn-moet-pijn-lijden teentjes gezakt zou zijn. Ik loop even naar het zaaltje achterin om DJ Coco gedag te zeggen en beloof hem dat ik straks nog even kom dansen, maar eerst even wil zitten.

De rest van de avond
Omdat ik vlakbij de deur zit, komt iedereen die weggaat langs en als vanzelf betekent dat heel veel zoenen en knuffelen en vooral met een big smile nagenieten.

De kaastengels hebben me gered
Nadat ik even gezeten heb, een bergje gefrituurde kaastengels heb  gearchiveerd en een paar van mijn kanjers strompelend naar huis zijn gegaan, besluit ik om toch maar even iets verder de zaak in te lopen om nog even te dansen. Zoals ik van DJ Coco gewend ben, heeft ie prima in de gaten wat er gedraaid moet worden.

01.55 uur
De laatste ronde aan de bar wordt aangekondigd en hoewel ik lekker sta te dansen, vind ik het ook niet heel erg als het zo afgelopen is.

02.05 uur
Samen met op- en afbouwer Patrick haal ik de met bier doordrenkte roze statafelhoezen van de statafels om die mee te nemen en te wassen.

02.15 uur
Het is tijd, de hoogste tijd … Lalalalalalalalala … Dus afrekenen en wegwezen!

02.23 uur
Ik rijd met een glimlach van oor tot oor in een naar bier stinkende Panda mijn straat in, parkeer, neem mijn tas en het bundeltje statafelhoezen onder mijn arm en sluit mijn auto af. Op dat moment realiseer ik me iets vreselijks! Namelijk dat ik mijn auto afsluit met mijn reservesleutel en dat mijn sleutelbos met mijn huissleutels ergens in een plastic box onder in de bus van het WeesperNieuws ligt. Het lachen vergaat me spontaan.

02.24 uur
Het wordt nog erger … na een drukke dag heb ik nog precies 1 procent batterij over op mijn telefoon. Op goed geluk stuur ik mijn buurvrouw, die Spruitje vanavond eten heeft gegeven een appje. Zij is vaak nog tot laat wakker, dus het is het proberen waard. Helaas! Geen reactie.

02.25 uur
Hoe kun je nou alles zo strak produceren en dan op het moment dat je niets liever wilt dan je bed induiken, gewoon je huissleutels niet bij je hebben? Met nog een halve procent batterij bel ik Ans, die een paar straten verderop woont en ook mijn sleutel heeft. Geen gehoor. Ik bel haar mobiel. Geen gehoor.

02.26 uur
Moet ik dan in Godsnaam maar in die Panda slapen? Nee! Ik moet er niet aan denken zeg! Of zal ik naar Tamara rijden en kijken of ik bij haar en haar vriendinnen kan crashen? Daar is helemaal geen plek voor … want het huis ligt al bezaaid met (half leeg gelopen) luchtbedden. Godsamme, alsof er nog niet genoeg adrenaline door mijn bloed stroomde … Tsss … Ik stap in en rijd toch maar naar Ans om daar aan te bellen. Ze was wel wakker geworden van de telefoons en al uit bed gegaan om mij terug te bellen.

02.29 uur
Ze vist de sleutels uit de la en ik neem ze dankbaar in ontvangst. We fluisteren even kort in de gang over hoe de avond was en vervolgens loop ik weer terug naar mijn auto.

02.31 uur
Nog net niet met piepende banden scheur ik, inwendig scheldend op mezelf en toch ook wel een beetje lachend,  terug naar huis en haal opgelucht de deur van het slot.

02.34 uur
Thuis! Heerlijk! En omdat ik gek genoeg totaal geen slaap heb, besluit ik de computer maar aan te zetten en op Facebook te kijken hoe die live-stream filmpjes eruit zien die collega’s Thijs en Marjolein hebben gemaakt.

02.37 uur
Facebook en mijn mailbox lijken wel synchroon te zijn ontploft. Ongelooflijk, wat een reacties … Niet bij te houden zo veel.

03.29 uur
Ik gaap en realiseer me dat ik nu echt naar bed moet, maar ik vraag me af of het zin heeft …

03.43 uur
Eindelijk kan ik me losrukken van de computer en sluit ik hem af.

BEDANKT!
Nog een keer bedanken Tamara en ik, iedereen die van You better PINK een succes heeft gemaakt!  Het maakt niet of je:

 • je statiegeldbonnetjes hebt gedoneerd
 • een veilingitem gedoneerd hebt
 • een tafel hebt gekocht
 • onze talloze hulpvragen op Facebook hebt gedeeld in de hoop dat iemand uit jouw netwerk zou kunnen of willen helpen
 • een volledige gang van het diner voor je rekening hebt genomen
 • een foto hebt laten maken tijdens het Sluis en Bruggenfeest
 • gisteren of vandaag vrijwillig aan het werk bent geweest
 • geboden hebt op 1 van de veilingitems
 • alle kleding hebt gestreken en gesorteerd
 • je thuis ruim een maand voor het evenement samen met je dochter servetten hebt gevouwen
 • diverse transporten hebt verzorgd met de bus van je baas
 • of strikjes hebt gehaakt om te verkopen tijdens het Sluis en Bruggenfeest.

Alle schakels zijn belangrijk en zonder al die kleine of grote schakels zouden wij dit evenement niet hebben kunnen organiseren en zeker niet zo’n prachtig bedrag kunnen doneren aan Pink Ribbon. Jullie inzet is ons allemaal even dierbaar.

André Verheul schreef het al: Waar een klein stadje groot in kan zijn.

Dat gevoel van saamhorigheid moeten we vasthouden. Het is mooi, het is fijn en het voelt verdomde goed dat ons evenement, You better PINK, daar de aanleiding voor is geweest.

Heel veel liefs,
Tamara & Sandra

Reageren is niet (meer) mogelijk.